Start

Ekbackeskolan ligger i Osby kommun och har över 300 elever. Sedan 2007 har vi framgångsrikt bedrivit skräddarsydda YH-utbildningar med fokus på IT.

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildning som passar perfekt för dig som vet exakt vad du vill arbeta med senare. Våra kurser är anpassade efter dina behov och innehållet uppdateras i takt med de förändringar som sker inom IT-branschen.

Föreläsare från näringslivet!

Många av våra föreläsare har varit eller är fortfarande verksamma i näringslivet, vilket medför att du håller dig uppdaterad om det senaste i din bransch. Undervisningen sker i samband med Lärande i arbete (LIA) hos en av våra många samarbetspartners. LIA-perioden ger dig förutsättningar till att knyta kontakter som kan vara till fördel inför framtiden.

Vi har länge samarbetat med flera framstående IT- och spelföretag. Samarbetet är något som alla parter är nöjda med, och för många elever har praktikplatsen även lett till fast anställning direkt efter examen. Ett bevis på att våra utbildningar håller hög kvalitet.

Ekbackeskolan hjälper dig ta klivet till arbetsmarknaden

Ekbackeskolans yrkeshögskola förser dig med de nödvändiga kunskaperna som krävs för att lyckas på dagens arbetsmarknad. Självklart är det flera faktorer som spelar in för att du ska lyckas med din utbildning och framtida karriär. Vi finns här för dig från första dagen till examen, men i slutändan är det upp till dig hur väl du presterar.